Telkibánya Aranygombos Sport Egyesület – TASE

Névtelen

Telkibánya

 A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság

Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett.

Gönc városához közeli, festői szépségű településen mindössze néhány százan laknak, de a labdarúgást ott szinte mindenki szereti. Aranyérmüket kitörő örömmel fogadták és nagy izgalommal készülnek a megyei II. osztályra, amelyben településük csapata még soha nem küzdött.

Télen felbátorodtak11664021_1456494781319754_1953155039_o

– A rajt előtt nem beszéltünk a feljutásról, csak azt akartuk, hogy focizzunk egy jót – kezdte Kuti Zsolt, a Telkibányai Aranygombos Sportegyesület csapatának játékosedzője. – A télen kezdtünk álmodni, mert akkor csak 4 pont hátránnyal követtük az Alsóvadászt és úgy gondoltuk, hogy még akár a bajnoki címet is kiharcolhatjuk. Végül célba értünk, de nem akármilyen izgalmak közepette lettünk elsők. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a 37 pontot gyűjtött együttesünket a 35 pontos Encs II, a 34-esAlsóvadász, a 32-es Korlát és a 31-es Baktakékkövette. Mi tavasszal azért jöttünk ki jól ebből az ötös versengésből, mert hoztuk a riválisaink elleni meccseinket. Csapatként átlagon felülit produkáltunk – egyénileg Dudás TiborKrakkai LeventeKundrák Géza és Fekete Zsolt nyújtotta a legjobb teljesítményt –, bár akadtak gyengébb pillanataink is, gondolok például a Vizsolyban elszenvedett 4-0-s vereségünkre. Csak negyvenhét találatot szereztünk, ugyanakkor harminchetet kaptunk, így mindössze plusz tízes gólkülönbséggel zártunk, s a pontvadászat közben az is megfordult a fejünkben, hogy akár „világcsúcsot” is produkálhatunk. Mert olyat még nem hallottam, hogy egy gárda negatív gólkülönbséggel szerez aranyérmet.

11705845_1456494821319750_437799107_oA küzdőképességünk végül megmentett minket ettől a csodától: az Encs II ellen például a 90. percben még 3-2-es bukásra álltunk, aztán a hosszabbításban fordítottunk, és 4-3-ra győztünk.

Pályafelújítás lesz

A telkibányaiak már elküldték nevezésüket a megyei II. osztályú bajnokságra. Ennek anyagi fedezetét az önkormányzat és főtámogatójuk, a Polgári Kft. és személy szerint Polgári Zsolt ügyvezető igazgató biztosítja, de sokat köszönhetnek kisebb szponzoraiknak, továbbá Boda Istvánnak, aki most még „csak” mindenesként, de hamarosan elnökként szolgálja majd a klubot.