Belügyminiszteri különdíj Telkibányának

Belügyminiszteri különdíj Telkibányának

03 VM2018 kép

Magyarország országos környezetszépítő verseny 25. jubileumi díjátadó gálája 2018. november 16-án Nagykőrösön került megrendezésre. A nevezések számát tekintve az idei rekordév a verseny történetében, ugyanis ez évben összesen 324 település (önkormányzat) vett részt a megmérettetésben.

2018-ban Telkibánya „Belügyminiszteri különdíjban” részesült. Pintér Sándor belügyminiszter különdíját Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át Kassai Zoltán Telkibánya polgármesterének.

Nagyon boldog vagyok, hogy harmadik éve eredményesen szerepel a település, méltónak találtatott Telkibánya, hogy harmadszor is elismerésben, díjazásban részesítették.

Telkibánya 2016-ban fődíjban, 2017-ben az év települése, 2018-ban „Belügyminiszteri különdíjban” részesült!

Köszönettel tartozom a Képviselő-testületnek, Telkibányai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének és dolgozóinak, önkormányzat dolgozóinak, közfoglalkoztatott állománynak, helyi civil szervezeteknek és a lakosságnak, helyi vállalkozóknak hogy az ápolt települési környezet fenntartásához, fejlesztéséhez hozzájárultak.

Ez a telkibányaiak közös sikere, a példás összefogás győzelme.

Köszönöm mindenkinek, aki tett azért, hogy ez a település olyan gyönyörű legyen és ilyen kiváló szakmai értékelést kaphatott idén is.

„A verseny immár jóval több egyszerű virágosításnál. A kezdeményezés felhívja a figyelmet az egészséges környezet és a környezettudatosság fontosságára. Hozzájárul a természeti és épített örökségünk megőrzéséhez, gyarapításához és egy vonzó településkép kialakításához. Ezért a célért kell tovább dolgoznunk közösen, hogy még zöldebb, még virágosabb, fejlődő, élhető, biztonságos, valamint fenntartható település legyen Telkibánya.”

A díjátadó gálára Telkibánya és a közös önkormányzathoz tartozó Pányok is meghívást kapott, mint díjazott. Telkibányát Kassai Zoltán polgármester, Pányok községet Dr. Sivák József polgármester, a Telkibányai Közös Önkormányzati Hivatal-t Baranyai Tiborné jegyző képviselte. Pányok községet a Magyar Díszkertészek Szövetsége díjazta. Gratulálunk Pányok községnek az elért szép eredményhez.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

    01 VM_oklevél 2018 (NXPowerLite) 02 VM_Belügyminiszter Különdíja (NXPowerLite) 4 össz jó2 (NXPowerLite)