Telkibányán forgatott Vajtó Lástló és stábja

Vajtó László Bejárta Telkibányát, meglátogatta az Aranybánya üdülő parkot az Ezüstfenyő Hotelt és az Aranygombos fogadóba is ellátogatott. Ásványkiállítást is megtekintette és tanult egy-két újdolgot az ásványokról. Bartók József “Telkimanó” elvitte az aranybányába és megkóstoltatta vele a hegyi szilvapálinkát és az is kiderült kik is voltak a bányarémek. A pitvaros pihenő konyháján pedig a híres Telkibányai ragu levest készítették el és kóstolták meg.

Átfogó helytörténeti kiadvány készült Telkibányáról.

A kulturális eseményről bővebben itt olvasható….

2016-ban Telkibánya lett a „Virágos Magyarország”

2016-ban Telkibánya lett a „Virágos Magyarország” 2000 fő alatti település fődíjasa.
285 település közül idén a 2000 fő alatti település fődíját Telkibánya nyerte.

További infó itt…

2016.11.27-én Telkibánya Község Önkormányzata és az ATKE szervezésében meggyújtottuk az 1. adventi gyertyát.

Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal, kék köpönyegbe öltözve, leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, túlságosan el van foglalva mással. De, azok, akik jól figyelnek, meghallhatják a hangját. “Figyeljetek! Isten nagy örömöt készít nektek. Isten fia eljön a Földre, hogy új erőt adjon az embereknek, hogy fényt és szeretetet hozzon minden ember szívébe. Készüljetek a fogadására”. – Ma van a napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdi azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt. 
A polgármester úr köszöntötte az immár hagyományos adventi gyertyagyújtáson megjelent Telkibányáikat. Köszöntőjében elmondta, hogy:

15181584_655612691283735_5091438882076022224_n

Az advent mindenki számára várva várt, várakozással teli időszak, ami egy évben egyszer adatik meg nekünk. De remélem, hogy az adventet és a karácsonyt nem a naptár miatt ünnepeljük.
Az advent egy közösségi bűnbánati időszak, amikor együtt kellene elcsendesednünk és készülnünk karácsony szent ünnepére.
Ezen a hétvégén, a mai napon kigyulladt az adventi koszorún az első gyertya, ami a hitről szól. A hitről, amely nélkül nem tudunk élni.
Ugyanakkor az adventi koszorún lévő gyertyák üzenete, a hit, a remény, az öröm és a szeretet ott kell, hogy legyen a mindennapjainkban.
Meggyújtottuk a gyertyát azért, hogy egy kis melegséget juttasson el a szívünkbe ezeken az egyre hidegebb, téli éjszakákon. Meggyújtottuk az első adventi gyertyát, hogy fényt mutasson nekünk azon az úton, amelyen haladni szeretnénk, amelyen haladnunk kell.
Szeretnék köszönetet mondani Telkibánya Község Önkormányzatának , a közfoglalkoztatási programban részvevőknek az ATKE tagjainak és nem utolsó sorban mindenkinek aki hozzájárult és hozzájárul hétről hétre hogy itt mint közösség együtt lehessünk és készülhessünk a karácsonyra.
15267959_655612844617053_2248610985379795958_nKöszönetet mondunk Molnár Miklós adventista lelkészúrnak a szolgálatáért, az ünnepi műsorban résztvevőknek és az azt megszervezőknek és lebonyolítóknak. Valamint köszönetet mondunk a szeretetvendégségért is.
A következő vasárnap, a második gyertya meggyújtásának alkalmára is szeretettel várunk mindenkit.

Sárga túra út

Egy kellemes, könnyed túrát ajánlunk a Sárga jelzésen. Nincs szintemelkedés, idősebbek és gyermekek is élvezhetik a sétát. Mindenki addig halad a sárga úton :-), ameddig a kedve, ereje tart, és ameddig meg nem találta azt a látnivalót, amire kíváncsi volt: perlitomlás ( még a Kossuth utcából megközelíthető), a Hétforrás, a középkori kőgát maradványa, a Jóska-forrás, és a híres perlitsziklák / tűsziklák. A Sárga jelzés tovább vezet Rostallóra, Kőkapura. Aki visszafordul a tűsziklák után, azt ízletes ebéd vagy vacsora várja a hotel éttermében!

Megújítottuk és rendezetté tettük a kiváló víz minőségű Csorgó forrás környezetét.

image_print